Monday, August 11, 2014



Salam semua...rasanya belum terlambat utk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua...sekiranya anda memerlukan homestay yg sesungguhnya mampu memberi keselesaan kepada anda...zarrahomestay merupakan pilihan terbaik untuk anda...

Tuesday, July 1, 2014

Salam Ramadhan dari kami....



Ramadhan datang lagi....Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk merasai nikmatnya bulan ramadhan Al Mubarak...semoga kita semua akan diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk mengerjakan ibadah puasa....bila menjelang Syawal...tentu ramai yang nak balik kampung....bila ramai-ramai balik kg nie....paham2 jer la....sure sesak giler rumahkan....salah satu alternatifnya....sewa homestay...lg senang dan lg selesa...Alhamdulillah...tempahan raya untuk zarrahomestay @ alor setar dan zarrahomestay @ jitra dah FULLY BOOKED.....kepada anda yang ingin pulang bercuti raya di changlun dan langkawi....zarrahomestay sedia menerima tempahan dari anda semua....

zarrahomestay @ alor setar
  • 25 - 29 Julai 2014 : Pn. Norhayati (KL)
  • 30-1 Ogos 2014:     En. Azizan(KL)


zarrahomestay @ jitra
  • 27-1 Ogos 2014: Pn. Azanah (KL)


zarrahomestay @ changlun
  • masih kosong untuk Aidilfitri


zarrahomestay @ langkawi
  • masih kosong untuk Aidilfitri

Wednesday, June 18, 2014

Terima kasih...



Kadang-kadang sebaris ayat mampu memberi seribu kepuasan...begitu juga dengan zarrahomestay...Allhamdulillah kepuasan pelanggan menjadi inspirasi kepada kami untuk terus memberi perkhidmatan yang terbaik. Kepada anda yang memerlukan homestay yang selesa dan diuruskan dengan teratur, zarrahomestay pilihan terbaik anda...antara cawangan kami:-


zarrahomestay @ alor setar




zarrahomestay @ jitra


zarrahomestay @ changlun


zarrahomestay @ langkawi


Monday, June 2, 2014

homestay changlun



zarrahomestay @ changlun sebuah rumah semi D setingkat di Taman Mahogany Changlun. Rumah ini mempunyai 4 bilik tidur, satu bilik dijadikan stor memandangkan keluasannya yang agak kecil. Kepada anda yang memerlukan homestay di pekan Changlun untuk tujuan tertentu yang tidak menyalahi undang-undang, zarrahomestay @ changlun mengalu-alukan kedatangan anda, kami menyediakan rumah yang selesa dengan harga yang berpatutan.

zarrahomestay @ jitra sesuai untuk 2 atau 3 keluarga ( maksima 12 orang)

>> MUSLIMS ONLY - RM 150 Semalam <<

Antara kemudahan yang kami sediakan:-

3 bilik tidur yang selesa
- 1 air-cond (bilik utama)
- 5 kipas siling
- 2 katil queen 
- 2 katil single
- 5 bantal tambahan
- 2 tandas yang selesa
- Sofa
- TV  dan Astro
- Peti sejuk
- Mesin basuh
- Microwave 
- Almari
- Dapur masak 
- Periuk nasi elektrik
- Cerek air 
- Seterika dan iron board
- Set meja makan
- Keperluan pinggan dan cawan
- Sofa
- Sejadah dan telekong
- Tuala (3 helai)
- Sabun mandi




Antara Lolasi Tumpuan dan berdekatan dengan zarrahomestay @ changlun:-

1. Universiti Utara Malaysia (UUM) - 10km
2. Universiti Malaysia Perlis (Unimap) - 10km
3. Kolej Matrikulasi Kedah (KMK) - 1km
4. Universiti Teknologi MARA Arau (Uitm Arau) - 25km
5. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) - 10km
6. Kolej Komuniti Arau - 25km
7. Sekolah Integrasi Bukit Kayu Hitam - 10km
8. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS) - 25km
9. Kolej Komuniti Bandar Darul Aman -25km
10. Bukit Kayu Hitam - 10km
11. Pekan Kuala Perlis -  30 km
12. Pekan Jitra - 20 km
13. Pekan Hosba - 10 km

14. Kolej Pertanian Bukit Tangga - 10 km
15. Kolej Matrikulasi Perlis - 20 km
16. Black Forest Golf - 10 km

Jangan risau di pekan Changlun terdapat bermacam-macam kemudahan, antaranya:-

1. CIMB
2. Maybank
3. Bank BSN
4. Public Bank
5. Pasaraya C-Mart
6. KFC
7. Secret Recipies
8. C-Kopitiam
9. Marry Brown
10. Pejabat Pos
11. Medan - medan Selera
12. Restoran Nasi Kandar (Yasmeen)

Friday, May 30, 2014

zarrahomestay @ changlun


Salam semua, cuti sekolah sudah bermula, insyaAllah zarrahomestay @ changlun akan dibuka tidak lama lagi...kepada anda yang memerlukan homestay pada cuti sekolah ini, rancanglah sebaik-baiknya...tempahan awal mampu  menghilangkan stress anda. kepada anda yang memerlukan homestay yang selesa rangkaian zarrahomestay merupakan penyelesaian terbaik anda....call saja bila2 walaupun dimana anda berada...


  • zarrahomestay @ alor setar
  • zarrahomestay @ jitra
  • zarrahomestay @ langkawi
  • zarrahomestay @ changlun - coming soon

Tuesday, March 25, 2014

zarrahomestay @ jitra open for booking NOW!!!


Salam semua, Alhamdulillah zarrahomestay terus diberkati dan dilimpahi rezeki daripadamu ya Allah...Now!!!! zarrahomestay telah menambah satu lagi cawangan. kepada anda yang memerlukan homestay yang ringkas dan selesa....zarrahomestay@jitra dapat menyelesaikan masalah anda....lokasi homestay ini berdekatan dengan politeknik,Institut Perguruan, ILP dan Kolej Komuniti.

Sebagai pemulaan, tawaran harga istimewa kepada anda ditawarkan rm 180 semalam....tempahan melebihi semalam akan diberi potongan harga istimewa...

Secara ringkasnya zarrahomestay@jitra ini terletak di No 11, Jalan Desa Murni 1, Taman Desa Murni Jitra kedah....rumah berkembar setingkat...mempunyai 3 bilik tidur...tetapi satu bilik dijadikan stor memandangkan keluasan yang hanya mampu menempatkan katil single sahaja. Jangan risau....selain dua bilik lagi yang dilengkapi dengan katil queen yang selesa....5 set tilam single complete dengan bantal disediakan untuk anda tidur diruang tamu....dan ruang tamu dilengkapi aircond bagi memberi keselesaan kepada anda.


MUSLIMS ONLY - RM 180 Semalam


- 2 bilik tidur yang selesa
- 2 air-cond (bilik utama & Ruang tamu)
- 3 kipas siling
- 1 Portable aircool fan (Dalam bilik ke-2)
- 2 katil queen 
- 5 Tilam single tambahan
- 5 bantal tambahan
- 2 tandas yang selesa
- Water heater di bilik utama
- Sofa
- TV Lcd dan Astro
- Peti sejuk 
- Almari
- Dapur masak 
- Periuk nasi elektrik
- Cerek air elektrik
- Seterika dan iron board
- Pembakar roti
- Set meja makan
- Keperluan pinggan dan cawan
- Sofa
- Sejadah dan telekong
- Ampaian kain
- Tuala (4 helai)
- Sabun mandi



Thursday, March 6, 2014

School HOLIDAY....



MUSLIM ONLY - RM 300 Semalam

Salam semua....cuti sekolah dah nak dekat nie...ramai yang nak pi jalan2...makan kenduri dan lain2 lagi....kalau nak cari penginapan...tentu nak yang cantik dan selesa sekali....ada yang cari homestay:

  • Ada yang nak murah....rumah biasa2 pun takpa...janji boleh letak kepala...
  • Ada yang nak rumah selesa...tapi harga murah tak sangga...
  • Ada yang nak bilik ayaq luas dan selesa...
  • Ada yang nak ada aircond sejuk tak sangga...
  • Ada yang nak dekat dengan tempat yang dia nak pi tu la...
  • Ada yang nak selesa...bab harga soal kedua...yang penting cukup syarat dia...
  • Ada yang nak rumah dekat dengan tempat makan...


Apa pun kehendak anda....di zarrahomestay...kami bukan berlumba meletakkan harga siapa yang paling murah...yang pasti keselesaan anda keutamaan kami...

zarrahomestay sesuai untuk 3 & 4 keluarga 

Kemudahan yang kami sediakan:
- 4 bilik tidur yang luas dan selesa
- 4 air-cond
- 4 kipas siling
- 4 katil queen (tilam & Selimut berkualiti)
- 2 katil single (tilam & Selimut berkualiti)
- 2 tilam single tambahan
- 2 toto
- 2 bantal kekabu tambahan
- 3 tandas yang luas dan selesa
- Water heater di bilik utama
- Ruang tamu yang luas
- TV / DVD dan Astro
- Peti sejuk 2 pintu
- Almari
- Mesin basuh automatik
- Dapur masak dan hood
- Periuk nasi elektrik
- Cerek air elektrik
- Seterika dan iron board
- Microwave oven
- Pembakar roti
- Set meja makan
- Keperluan pinggan dan cawan
- Sofa
- Sejadah dan telekong
- Ampaian kain
- Tuala (4 helai)
- Sabun mandi